Diabetes hos hund
Er vannskålen hundens nye beste venn, selv når temperaturen er moderat? Går den også ned i vekt selv om appetitten faktisk har økt? Da kan diabetes være årsaken. Vi har sammenfattet den viktigste informasjonen om diabetes hos hund i denne artikkelen.
Epilepsi hos hund
Enhver hundeeiers mareritt: hunden ligger plutselig på bakken og kramper – den har et epileptisk anfall. I denne artikkelen kan du lese mer om de viktigste aspektene ved epilepsi hos hund.
Fordøyelsesproblemer hos hund
Fordøyelsesproblemer er ikke bare et ganske vanlig problem, men en forholdsvis ubehagelig opplevelse i tillegg. Diaré kan ha mange ulike årsaker. Både feilernæring, sykdom i organer, infeksjoner grunnet tarmparasitter og allergier kan være mulige utløsere. Dersom diaréen vedvarer mer enn et døgn og hunden viser tegn til andre symptomer som oppkast eller uvanlig uro, anbefales et besøk hos veterinæren. Dyrlegen vil gjennomføre nødvendige undersøkelser for å finne årsaken til problemene, samt finne en passende behandlingsmetode for dyret.
Hundens coronavirus
Hundens coronavirus, også kalt canin coronavirus (CCoV) er utbredt verden over og treffer spesielt hunder som holdes i kennel og valper. Sammenliknet med menneskets coronavirus, som forårsaker luftveissymptomer, fører hundens coronavirus til plager i magen og tarmen. Selv om en coronainfeksjon hos hunder som regel har et mildt forløp, kan det hos immunsvekkede dyr komme til alvorligere sykdomsforløp med sterk diaré og i verste fall ende dødelig.
Hundens sanser
Hundens enestående sanser overrasker oss gang på gang. Deres ferdighet til å orientere seg, kjenne igjen alt og alle bare ved lukten, samt det å kunne høre høye lyder er langt bedre utviklet enn hos oss mennesker.
Hundetrim – slik opprettholdes idealvekten
Kjærlighet går som kjent gjennom magen, og dette gjelder også for de firbeinte vennene våre. Men noe som er kjærlig ment, ender dessverre ofte med overvekt. Med din hjelp og et tilpasset treningsprogram kan hunden redusere overvekten, samtidig som den får en økt mobilitet og livskvalitet. Vi viser deg øvelser for hundetrim som kan forbedre hundens kondisjon og også vil gjøre deg godt.
Kan hunder bli solbrent?
Endelig sol og sommer! I finværet er spaserturene med hunden enda mer moro! Likevel er det ikke bare vi mennesker som må beskytte oss mot solen. For våre firbeinte følgesvenner er det nemlig også viktig med solbeskyttelse, ettersom hunder kan bli solbrent de også!
Kennelhoste hos hund
Hoster din firbente venn ofte og er han slapp? Da bør du tenke på kennelhoste (infeksiøs trakeobronkitt). Hva denne sykdommen betyr og hvordan du kan beskytte hunden din mot den, får du vite i artikkelen nedenfor:
Løpetid hos tisper
Selv om tispens løpetid er en helt naturlig prosess, sørger tispens merkelige adferd, irritasjonen over flekker på det nye teppet eller engstelsen for en uønsket drektighet for bekymring hos mange hundeeiere. Det du behøver å vite om løpetiden til tispen din og hvordan du og tispen kommer gjennom løpetiden uten stress, får du vite her.
Oppblåst mage hos hund
Det er noe som kan observeres hos hunder i alle aldersklasser og hos alle raser: luft i magen og flatulens. Dette er ikke bare belastende for hunden, men kan også oppleves som noe ubehagelig for oss mennesker. Alt du trenger å vite om oppblåst mage hos hund og hva du kan gjøre med det, finner du ut i den følgende artikkelen.
Overvekt hos hund – Årsaker og konsekvenser
Overvekt og fedme (adipositas) er et betydelig helseproblem for våre hunder. Ikke bare blir livskvaliteten og forventet levealder tydelig påvirket, men det høyner også risikoen for sykdommer som hjerteproblemer, diabetes eller leddsmerter. Hvordan du finner ut av om hunden din er overvektig, får du vite mer om i denne artikkelen.
Parasitter hos hunder: flått og lopper
Både flått og lopper tilhører de utvendige parasittene som hunder ofte kan bære på. De plagsomme parasittene livnærer av vertens blod. I følgende artikkel kan du lese det du bør vite om flått og lopper hos hunden.
Potepleie om vinteren
For ekte friluftsentusiaster er det ikke noe som heter dårlig vær. Uansett om det er slaps, snø eller salt på veiene – hund og eier tilbringer gledelig flere timer utendørs og nyter vintertiden. Samtidig er det viktig å ikke glemme at spesielt disse værforholdene også sliter mye på hundepotene. Det er ikke sjeldent at det oppstår sprekker i tredeputene eller at tærne klistrer seg sammen slik at det blir vanskelig å gå og det lettere oppstår skader. Heldigvis kan du forebygge slike problemer med et par tips for riktig potepleie om vinteren:
Tannstein hos hund
En god tannhelse er av stor betydning for hundens allmennhelse og velvære. Derfor er det viktig at også du som hundeeier bidrar til en god munnhygiene hos hunden din. Allerede harmløse belegg på tennene kan bane vei for tannstein og alvorlige tannsykdommer. Spesielt hunder av små raser har en tendens til å få tannstein.
Vaksinasjon av hunder og valper
Det er ingen tvil om at vaksinasjoner beskytter hundens liv mot farlige infeksjoner og sykdommer. Men hvilke vaksinasjoner bør hunder nødvendigvis ha? Hva ligger bak valpens primære vaksinering og hvor ofte må vaksiner bli oppdatert for å beskytte hundens liv?
Valpens første besøk hos dyrlegen
Når valpen flytter hjem til deg, trenger den gjerne et par dager for å bli kjent med de nye omgivelse og den nye familien sin. Etter tilvenningstiden på et par dager er det så på tide med valpens første besøk hos dyrlegen. På denne måten kan veterinæren identifisere eventuelle infeksjoner eller parasitter, og behandle disse umiddelbart.