{"url":"https://www.zooplus.no/magasin/katt/kattehold/hjemmelaget-julekalender-til-katt","title":"Hjemmelaget julekalender til katt","mag_id":221368,"is_single":true,"cat_name":"Katt","sub_cat_id":4052,"sub_cat_name":"Kattehold","cat_id":4033}
Du kan enkelt lage en adventskalender til katten din selv.
Nå er det ikke lenge igjen til jul, og de kalde vinterkveldene inviterer til et hyggelig juleverksted. Så hvorfor ikke benytte sjansen til å trylle fram en hjemmelaget julekalender til katten din? Her får du vite hvordan det gjøres.
Julen nærmer seg med stormskritt og veldig snart begynner den koselige adventstiden. Når det blir kaldere og mørkere ute, er det tid for pepperkaker og julemusikk. Det er også den perfekte tiden for å finne fram sin kreative side og lage noe fint til de man er glad i.
En hjemmelaget adventskalender til katten din vil ikke bare være til stor glede for det pelskledde familiemedlemmet ditt, men er også en utmerket gave til bekjente katteeiere. Julekalenderen til katten består av 24 små kalendergaver som inneholder spennende overraskelser. Hver dag får katte åpnet en av de.
Utstyr for å lage en julekalender til katt
Det viktigste for kattens adventskalender er kanskje de 24 overraskelsene. Godbiter eller katteleker et utmerket egnet som kalendergaver.
zooplus har for eksempel et stort utvalg av rimelige katteleker som gjør seg bra i en hjemmelaget adventskalender til katt.
Utover kalendergavene trenger du også julete gavepapir eller annet innpakningsmateriale.
Dette trenger du for en hjemmelaget julekalender til katt:
Saks
Gavepapir eller papirposer
Gavebånd
Klistremerker med julemotiv som du kan skrive på
Penn
24 små kalendergaver (godbiter og katteleker)
Slik gjør du
For den individuelle adventskalenderen klipper du i første omgang til 24 biter av gavepapiret. Deretter klipper du av 48 biter på ca. 25 cm av gavebåndet.
Rull en og en pakke løst inn i gavepapiret og knyt sammen begge endene med gavebåndet. På denne måten vil pakkene se ut som et drops. Gavene bør ikke pakkes inn for stramt, slik at katten faktisk har en mulighet til å åpne dem.
Nummerer klistremerkene med tall fra en til 24 og lim de enkeltvis på de ulike pakkene. En gyllen filtpenn får tallene til å se spesielt fine ut.
Alternativ 1: silkepapir
Som et alternativ til vanlig gavepapir kan du også bruke silkepapir for å lage en julekalender til katten din. Det ser kanskje ikke så veldig julete ut, men det lager spennende raslelyder når den pakkes ut. Katter elsker dette!
Alternativ 2: små pakker
Istedenfor «dropsene» kan katten din også pakke ut små pakker. For denne varianter trenger du teip i tillegg. Dersom du ikke er sikker på om katten din kommer til å spise plasten, bør du unngå å bruke teip og heller gå for papir og bånd.
Ikke la gavebåndet ligge uten oppsyn
Gavebånd utgjør et utmerket leketøy for kattene, men pass på at katten aldri leker alene med gavebånd eller lange snorer. Det er fort gjort at snoren setter seg fast eller tvinner seg rundt halsen til kattepusen, noe som medfører en kvelningsrisiko.
Hjemmelaget julekalender til katt: inspirasjon til kalendergaver
En hjemmelaget julekalender til katt kan fylles helt utmerket med lekre godbiter og spennende leker. Spesielt velegnet er knasende kattesnacks eller tørrfôr. Men også små lekeballer eller myke plysjleker står høyt i kurs. Her er noen ideer til hva du kan fylle kalenderen med:
Har du ikke tid til å pakke inn de 24 små gavene? Da kan du heller bruke små papirposer som gavene kan legges oppi. Nummerer posene fra en til 24 og vipps, så er den hjemmelagde julekalenderen ferdig.
Ikke alt på en gang
Det er ikke bare innholdet i kattens adventskalender som skiller seg fra de som vi mennesker får. Mens menneskene (forhåpentligvis) åpner en og en pakke etter hverandre, vil kattene sannsynligvis ikke ha like mye tålmodighet og heller prøve å åpne alle pakkene på en gang.
Så selv om kalendergavene gjør seg bra som julepynt, bør du plassere de utenfor kattens rekkevidde og kun gi kattepusen din en pakke om dagen.
Det samme gjelder for så vidt også for kjøpte julekalendere. Mang en pusekatt har klart å åpne alle lukene på en gang og med det revet kalenderen i filler.
På grunn av dens hemmelighetsfulle og vekslende vesen, viser katten noen ganger mer, andre ganger mindre at den elsker eieren sin. Ofte vil kattens kjærlighetserklæring også komme mer subtilt til syne, enn for eksempel hos hunder. De som kjenner katten sin vil likevel være i stand til å kjenne igjen tegnene som viser at katten er glad i en. Jo mer du stoler på instinktene dine, – slik katten selv også gjør – desto bedre vil du kunne se hvor mye pelsnøstet ditt elsker deg.
Når du elsker noen, vil du at de skal være lykkelige - og du er sannsynligvis villig til å gjøre mye for å bidra til den lykken. Selvfølgelig gjelder dette også for våre katter som vi deler livet med. Tross alt gjør de jo oss også ganske glade.
De som tilbringer mye tid sammen med en katt, får etter hvert automatisk et behov for å lære kattespråk. Det kan her skilles mellom verbal og non-verbal kommunikasjon. Sistnevnte omhandler kattens kroppsspråk. Dette beror spesielt på de ulike holdningene til katten. Noen ganger kan det virke som om katten med nesten alle de verbale og non-verbale ytringene sine, vil få fram at den ønsker å få mat. Men det finnes selvsagt mye mer som en katt ønsker å formidle. Nedenfor har vi derfor samlet sammen et par typiske kjennetegn på kattespråket.